ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

 

Η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στις αναμνήσεις και στις ελπίδες, γράφει ο ποιητής και πεζογράφος Γεώργιος Δροσίνης αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν, για ένα καλύτερο μέλλον.

Στο ΚΤΕΛ Ροδόπης εκτιμούμε και εμπνεόμαστε από το παρελθόν μας διατηρώντας την ιστορική παρουσία του ΚΤΕΛ στην περιοχή, με διηγήσεις αλλά και μέσω φωτογραφιών, οι οποίες αποτυπώνουν την διαχρονική δραστηριότητα του ΚΤΕΛ, την συναισθηματική σύνδεση των μετόχων με τα λεωφορεία τους καθώς και την κοινωνική προσφορά του ΚΤΕΛ.

Στην Ενότητα “Αναμνήσεις” της ιστοσελίδας μας δημοσιεύουμε φωτογραφικό υλικό παλαιοτέρων ετών που σχετίζεται με την λειτουργία του ΚΤΕΛ Ροδόπης, υλικό το οποίο προσπαθούμε να το εμπλουτίζουμε συνεχώς και στην προσπάθεια μας αυτή θα ήταν ευπρόσδεκτη η συμβολή των μετόχων και εργαζόμενων του ΚΤΕΛ, εν ενεργεία ή συνταξιούχων, με φωτογραφίες που διατηρούν στο οικογενειακό τους άλμπουμ.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις σελίδες (Facebook) BUS Memories Greece και Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία

1995, το Νο 51 του ΚΤΕΛ Ροδόπης, ένα από τα τελευταία 32αρια που κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα, κατά τη δεκαετία του 70, Volvo SBB95 με αμάξωμα του Σαρακάκη, πρώην 74 Κιλκίς. Αργότερα, όταν κόπηκε, μπορεί κάποιοι φίλοι να το θυμούνται, σαν σχολή οδηγών στην Κομοτηνή, συνήθως πάρκαρε δίπλα στο Σιδ. Σταθμό της πόλης.

1994 το Νο 5 του ΚΤΕΛ Ροδόπης

2000, το Νο 42 του ΚΤΕΛ Ροδόπης με χαιρετισμούς!!!

1994 το Νο 16 του ΚΤΕΛ Ροδόπης

1995 το Νο 41 του ΚΤΕΛ Ροδόπης, που μετά από λίγο καιρό πουλήθηκε στο 77 Κορινθίας

1975 απεργία των λεωφορείων στην Κομοτηνή, 32αρι Magirus ΒΕΛΟ του ΚΤΕΛ Ροδόπης, άγνωστο παρμπρίζ

1995, το Νο 45 του ΚΤΕΛ Ροδόπης, FIAT με αμάξωμα του Σ. Γκουλέλη

1994, το Νο 37 του ΚΤΕΛ Ροδόπης, DAF με καρότσα ΑΛΦΑ

1994, το Νο 8 του ΚΤΕΛ Ροδόπης στο γκαράζ του σταθμού στην Κομοτηνή

Υπεραστικό λεωφορείο Isuzu του ΚΤΕΛ Κομοτηνής, σε φωτογραφία που μας έστειλε ο καλός φίλος κ. Μ. Παπαδόπουλος. Αυτό το λεωφορείο υπ’ αριθμόν κυκλοφορίας 167 908 ανήκε στον Παν. Αραμπατζή και πρωτοκυκλοφόρησε το 1963,  Αργότερα το όχημα αυτό αγοράστηκε από τον Χρ. Ρουπγίδη, του ΚΤΕΛ Ροδόπης.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την σελίδα (facebook) Θρακική Αγορά Αναμνήσεις, σε επιμέλεια του Μανώλη Παπαδόπουλου

Ακολουθούν διάφορες φωτογραφίες που αφορούν στην ιστορία του ΚΤΕΛ Ροδόπης

Οι εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ Ροδόπης στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής